voorwaarts ds1uitslagFred's Feitjes wordt De Daden van Dames 1!

Vandaag stond onze volgende busrit op het programma. Helaas niet met de heren zoals vorige week. Om half 5 zijn wij vertrokken naar Twello om daar te spelen tegen Voorwaarts. Om kwart over 6 kwamen bij aan bij de sporthal.

Weer even rondje gelopen voor een frisse neus en daarna omkleden. Daarna geluisterd naar het wedstrijdpraatje van Erik Rodenburg en toen begonnen aan de warming up. We mochten ballen lenen van Voorwaarts, want zij spelen zonder hars. Dus afgelopen donderdag en vrijdag hebben wij ook zonder hars getraind. Best gek dat je in de eerste divisie niet verplicht bent om met hars te spelen terwijl je bij de landelijke a-jeugd wel verplicht bent om met hars te spelen.

Maar ja, doen we niks aan en dus na het fluitsignaal van de scheidsrechters, die we vorige week ook hadden tegen Bevo, gingen we volle bak aan de slag. Voorwaarts ging snel van start en kwam met 4-0 voor. Daarna konden wij op de break en werd het 4-3. Zo ging het tot 18 minuten gelijk op. Daarna scoorde wij even niet meer en liep Voorwaarts iets uit. De ruststand was 14-10.

Tot nu toe scoorde Voorwaarts veel uit een snelle tegenaanval. Dus wij moeten zorgen dat we nog sneller terug zijn en met onze handen omhoog klaar staan. Ons doel de tweede helft was puntje voor puntje dichterbij komen. Dit lukte ons met ups en downs. De momenten dat we weer een punt dichterbij kwamen verspilden wij de bal in de aanval waardoor Voorwaarts weer kon scoren. We misten de kracht om door te gaan.

We hebben het Voorwaarts lastig gemaakt en niet zoals de vorige keer ons laten overlopen. De eindstand is geworden 28-23.

Doelpuntenmakers: Miranda Hensbroek 6, Tessa Wielinga 4, Jennifer de Vreede 4, Anna Hoogmoed 2, Paula Berest 2, Rianne Meeuwisse 2, Tamara de Jong 2, Marjet de Jager 1.

dadenvanDS1